אל תאמינו למפיצי בדותות: לא נמצא כל קשר בין תסמונת מוות בעריסה לחיסונים, שחשיבותם לבריאות התינוק קריטית.
מתנגדי החיסונים, שנהנים מ"הגנת עדר" שמעניקים להם מרבית ההורים האחראים, הדואגים לחסן את ילדיהם בהתאם להמלצות ארגון הבריאות העולמי, מרבים גם לטעון כי "חיסונים גורמים לתסמונת מוות בעריסה". מקור הטענה בעובדה שמקרי מוות בעריסה שכיחים יותר במהלך החודש השני והשלישי של התינוקות. זו גם תקופה בה תינוקות מקבלים את רוב החיסונים המומלצים.
זו אמירה שקרית, שאין לה כל בסיס.
תסמונת מוות בעריסה של תינוקות מתייחסת למוות פתאומי ולא מוסבר של תינוק שהיה בריא לגמרי קודם לכן ובבדיקה יסודית שלאחר המוות לא נמצאה כל סיבה שיכולה להסביר את המוות. אין כל מחקר רציני שמצא קשר בין התופעה לבין חיסון תינוקות. ההיפך הוא הנכון: מחקרים מראים כי קבלת חיסונים מומלצים יכולה להוריד את הסיכון .
כמו מקביליה בארצות המפותחות, "עמותת עתיד לחקר ומניעת מוות פתאומי בתינוקות" ממליצה על פעולות שונות להפחתת גורמי הסיכון לתופעה טראגית זו של מוות בעריסה, שעדיין לא נמצא לה הסבר מדעי. הן כוללות המלצות על התנהגות האם במהלך ההיריון, הנחיות להשכבה נכונה של תינוקות, הקפדה על סביבת שינה בטוחה ועוד (מומלץ לעיין באתר העמותה https://atidbaby.org/
ובפרסומיה וכן בפוסטים קודמים שפורסמו בקבוצה זו).
החיסונים הניתנים כיום לתינוקות עברו בדיקות מחמירות ביותר, הם בטוחים לשימוש וחשיבותם רבה במניעת מחלות ילדים קשות (כגון חזרת, חצבת, דיפתריה, טטנוס, שעלת, פוליו, דלקת ריאות, דלקת כבד, דלקת קרום המח)
מחקרים שבדקו כל אחד מהחיסונים הללו לא מצאו קשר בין חיסונים אלה לתסמונת מוות בעריסה.
"יש לנו הוכחות עקביות ומספקות המראות כי חיסון על פי ההמלצות מקטין ב- 50% סיכון למוות בעריסה בתשעה מהחיסונים שנבדקו, ובכ – 10% בחיסונים נגד דיפטריה, טטנוס, ושעלת ", אומר ד"ר גוהאולי מאויברסיטת קולומביה. "יש גם הוכחות להקטנת הסיכון מהתסמונת לאחר קבלת חיסון נגד פוליו"
"מחקרים מדעיים ומידע מצטבר מראים בעקביות שאין כל קשר בין חיסונים למוות בעריסה", אומרת ד"ר ענת שץ, מומחית ברפואת א.א.ג, בשרות נשימה שינה ילדים בשערי צדק, ויו"ר עמותת עתיד למניעת מוות פתאומי בתינוקות. "בנוסף לחשיבותם הרבה של החיסונים המומלצים לתינוקות במניעת מחלות קשות, יש להם כנראה תרומה גם בהפחתת הסיכון למוות בעריסה"