.מחקר שנערך על ידי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב והתפרסם בכתב העת Pediatrics מצא כי סביבת שינה לא בטוחה היא עדיין הגורם המוביל למוות בלתי צפוי של תינוקות.
המחקר ניתח נתונים מ -4,929 מקרים של מוות פתאומי בלתי צפוי של תינוקות בין השנים 2011 ל -2017. נמצא כי מזרנים רכים, מגיני ראש תלויים, צעצועים רכים, כריות, שמיכות ומצעים רכים אחרים בעריסות היו הגורמים העיקריים לחנק בקרב תינוקות בני 4 חודשים ומטה, ומסבירים כ – 72 אחוז ממקרי המוות הפתאומי. תינוקות צעירים מאוד אינם מסוגלים להתמודד עם אביזרים אלה, הגורמים לפגיעה ביכולת הנשימה שלהם ולחנק.
"אנחנו מדברים גם על תינוקות שמונחים על משטחים שאינם עריסה או מיטת תינוק – ספה, כורסה או מיטת מבוגרים", אמר מחבר המחקר, שרין פארקס, אפידמיולוג בכיר של המרכז.
אחוז אחד בלבד מהמקרי המוות הבלתי מוסברים שבחן המחקר נמצאו בסביבת שינה תקנית ועבור 27 האחוזים האחרים לא ניתן היה לקבל מידע מספק על סביבת השינה.
"המחקר מאשש את המלצותינו", אומרת ד"ר ענת שץ, מומחית לרפואת א.א.ג בשירות נשימה שינה ילדים בשערי צדק ויו"ר עמותת עתיד לחקר ומניעת מוות בעריסה. "חשוב להשכיב תינוקות על הגב בלבד לכל שינה , על מזרן קשה ו במיטה ריקה מכל חפץ וללא מצעים רכים או חופשיים. מומלץ שמיטת התינוק תמוקם בחדר השינה של ההורים או המטפלים למשך חצי שנה לפחות,."
ההמלצות של עמותת עתיד ושל אגודים מקבילים בעולם היו בסיס למסע הסברה נרחב שנועד להגביר מודעות ליכולת ההורים והמטפלים בתינוקות להפחית סיכון למוות פתאומי בתינוקות על ידי שמירת כללי הזהירות. כתוצאה ממסע ההסברה בארה"ב ואימוץ ההמלצות לשינה בטוחה , פחת מספר המקרים של מוות בעריסה בין 50 ל – 70 אחוזים בעולם המערבי.
לאתר העמותה ולכל ההמלצות https://atidbaby.org