תינוק חדש מביא הרבה שמחה, אבל גם הרבה הוצאות. מיטה, שידה, עגלה, בגדים… נראה שאין סוף להוצאות, וכולנו מנסים לחסוך. רבים שמחים לקבל בגדים יד שניה, ריהוט מחבר, חפצים שעוברים מדור לדור. אבל כשזה מגיע למזרן – אנחנו ממליצים לא להתפשר.
מחקר שנערך בסקוטלנד ופורסם ב BMJ הצביע על קשר סטטיסטי בין מוות עריסה לשימוש במזרון תינוק בו השתמשו קודם על ידי תינוק אחר ובעיקר אם היה בשימוש בבית אחר.
סקר שנערך בקרב הורים מגלה כי 9 מתוך 10 הורים שקיבלו מזרן מיד שנייה דיווחו על בעיות. לעומתם, מקרב הורים שקנו מזרן חדש רק חמישה מתוך 10 לא היו מרוצים. אמנם חלק מהבעיות אינן קריטיות, אך הן עלולות להוביל לבעיות בטיחות גדולות יותר – ולסכן את ילדכם – בעתיד.
בין הבעיות שדווחו: רווח(ים) בין המזרן למסגרת המיטה – העלולים לגרום לתינוק להילכד בזרועו או ברגלו, ולהיפצע; מזרן רך מדי, לא אחיד ולא יציב- לא מספק תמיכה מספקת לילד הגדל ועלול להוות סיכון לחנק (בעיקר אם מסיבה כל שהיא התינוק יתהפך על בטנו); רוכסנים שנשברים – יכולים להוות סכנת חנק לתינוקות.
כמובן שלא כל מזרן מסוכן, במיוחד אם עבר מילד לילד במשפחה שלכם. לכן, אם החלטתם להשתמש במזרן יד שניה רצוי שלא יהיה ישן מידי (בן שנתיים שלוש) וכדאי לבדוק אותו היטב:
- האם הוא עדיין יציב ותומך- נבצע בדיקה בלחיצה. כאשר נלחץ על המזרן ונשחרר, הוא צריך לקפוץ מיד ולחזור למצבו הראשוני ולא להשאיר שקע.
- האם עוביו אחיד ללא חלקים רופסים – העלולים להוות סיכון לחנק. עובי המזרן צריך להיות 10 ס"מ לפחות.
- וודאו כי מזרן העריסה/המיטה הינו ללא חורים או קרעים ושכבת ההגנה ממים שלמה – הדבר יפחית את הסיכון לחיידקים וזיהומים.
- וודאו שהמזרן מתאים בדיוק למיטת התינוק, ללא מרווחים בקצוות. לא כל המיטות זהות בגדלן, והמזרן חייב להתאים למיטה לאורך ולרוחב.
- ודאו כי הרוכסן שלם ומאפשר סגירה מלאה של הציפוי
- חשוב לוודא שהמזרן עומד בתקן הבטיחות של מכון התקנים ומכיל חומרים נגד בערה.
חלומות פז!