02-6666833 /  צרו קשר / Русский /العربية / עברית / English

עמותה ישראלית לחקר ומניעת מוות פתאומי בתינוקות

עמותה ישראלית לחקר ומניעת מוות פתאומי בתינוקות

משאירים תינוק במעון

השארת ורצת? לא לפני שהבהרת כיצד יטפלו בתינוק
ממהרים לעבודה ? לענייני היום ?  למרות זאת אל תשאירו התינוק במעון או עם מטפלת ותצאו מבלי לוודא שהמטפלים ישכיבו התינוק לישון על פי כללי הזהירות וכפי שאתם נוהגים בבית .פעמים רבות פונים אלינו הורים מודאגים כיוון שהמטפלים אינם פועלים על פי ההנחיות ואף בניגוד להנחיות מפורשות של ההורים. משרד הכלכלה אחראי לפקח רק על  חלק ממעונות היום והמשפחתונים. על מטפלות פרטיות ועל משפחתונים פרטיים אין כל פיקוח.

בפועל, בהעדר פיקוח על סביבת שינה בטוחה והעדר הכשרה מוסדרת איננו יכולים לדעת האם המטפלים  בקיאים בכללי הפחתת הסיכון ומניעת מוות בעריסה. מעל שישים אחוז מ הפניות לעמותה בשנים האחרונות היו בעקבות מוות פתאומי בלתי מוסבר, הידוע גם בשם "מוות בעריסה", שאירע כאשר התינוקות, בגילאי שלושה שבועות עד 10 חודשים, היו בהשגחת מטפל שאינו הורה – במעון יום, משפחתון או אצל מטפלות פרטיות. רוב המקרים אירעו ביום הראשון או בשבוע הראשון לשהייה במשפחתון / מעון או אצל מטפלת.

הסיכון למוות עריסה נוסק כאשר תינוק, שהורגל לישון על ידי הוריו על הגב בלבד, מושכב לישון באופן פתאומי על הבטן. הסיכון למוות עריסה עולה עד פי 3, כשמשכיבים תינוק לישון על הבטן במקום על הגב.  כשמשכיבים תינוק שהורגל לישון על הגב, באופן פתאומי וחד פעמי לישון על הבטן הסיכון עולה עד פי 18 בהשוואה לשינה על הגב. ייתכן שזה ההסבר לכך שרוב המקרים שדווחו, קורים בימים הראשונים אצל המטפלים שאינם הורים, במעון או במשפחתון.

בהעדר הכשרה ייעודית של המטפלות הפרטיות, והמטפלות במשפחתונים ובמעונות לתינוקות אנו קוראים לכל הורה  בישראל , לקחת אחריות ולוודא שהמטפלים בתינוק בקיאים בהנחיות העדכניות למניעת סיכון למוות עריסה ומיישמים אותן בדקדקנות.  אין להסתפק בכך אלא גם לבדוק  שהמטפלים אכן שומרים על סביבת שינה בטוחה לתינוקכם.  *

ההנחיות העיקריות להפחתת הסיכון למוות בעריסה ולמניעת מוות פתאומי בתינוקות  עליהן יש להקפיד כדי ליצור סביבת   שינה בטוחה כוללות:

  • להשכיב תינוק לישון על הגב בלבד ביום ובלילה
  • להשכיב לישון על מזרן קשיח . אין להשכיב על מצע רך .
  • סביבת השינה /העריסה צריכה להיות ריקה ממצעים חופשיים ומחפצים רכים .
  • להימנע מכיסוי  הפנים וראש התינוק
  •  להימנע מחימום יתר. טמפרטורת החדר המומלצת 22 מעלות צלסיוס. אין צורך בשכבות ביגוד רבות.
  • אין לעשן בסביבת התינוק.
  • להקפיד שלכל תינוק  יהא משטח שינה נפרד.
  • מיטות ועריסות צריכות להתאים לדרישות תקני הבטיחות

 

 

 

למידע נוסף: www.atidbaby.org  או בקו החם 02-6666833

 

 

 

 

 

 

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב telegram
Telegram
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב email
Email
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן