לינה משותפת, של הורים ותינוקם על אותו משטח זה פתרון קל, בעיקר כשאתם, ההורים, הרוסים מעייפות והתינוק מרגיש נוח ביניכם. אבל למרות הנוחיות, ולמרות קשר טוב לאם, מומחים רבים בכל העולם מממליצים להימנע מכך, ומסיבות טובות.
"בתרבויות רבות ילדים מצטרפים למיטת ההורים במהלך הלילה. יש המצרפים גם תינוקות רכים: למשל אחרי הנקה התינוק נשאר עם האם ", אומר ד"ר רפאל פלאיו, מומחה לשינה מאוניברסיטת סטנפורד. "כאשר הילדים גדולים, זו שאלה של בחירה ונוחיות. אבל במקרה של תינוקות (שגילם פחות משנה) קיימת סכנת חיים, ויש להימנע מכך לחלוטין.
בפוסטים קודמים עסקנו בגורמים שונים המסכנים את התינוק, בעיקר בשנת חייו הראשונה: שינה שאינה על הגב, חפצים חופשיים במיטה, נחשושים ומגיני ראש שונים, מזרן שאינו נוקשה דיו, שמיכה שאינה מהודקת ומיטה שאינה תקנית. לינה במיטת ההורים טומנת בחובה את כל הסכנות שהזכרנו ויותר. כרית שזזה, שמיכה שמתהדקת, הורה ששנתו עמוקה באופן טבעי או כתוצאה משתית אלכוהול לפני השינה שעלול למחוץ את התינוק הרך – כל אלה עשויים לגרום לחנק, ויש חוקרים הטוענים שגם לסיכון למוות עריסה בלתי תלוי במנגנון של חנק.
"אנו ממליצים להימנע לחלוטין מהשכבת התינוק לישון במיטת ההורים וכמובן במיטה עם מבוגר אחר, אח או אחות, גם לא לזמן קצר. במקרה שהאם מניקה את תינוקה במיטה רצוי להחזירו לעריסתו לאחר תום ההנקה. על התינוק לישון בחדר ההורים, אך בעריסה/מיטה נפרדת
אם האם נרדמת תוך כדי הנקה יש להחזיר את התינוק לעריסתו מיד כשמתעוררת, בהקדם האפשרי.", אומרת ד"ר ענת שץ, יו"ר 'עמותת עתיד למניעת מוות בעריסה'. נמצא שהסיכון למוות עריסה ולתאונות חנק גבוה במיוחד כשהאם נרדמת עם תינוקה על ספה.
"זה נוח, ואף נעים, יוצר קשר קרוב עם גוף התינוק אבל הסיכון הגדול למוות גובר על התועלת. קשר של קרבה גופנית עם התינוק יכול ורצוי שיווצר בזמן ערות".
שמרו על שינה בטוחה לתינוק!!!