אין אפשרות למנוע מות עריסה כיוון שאיננו יודעים מה גורם לו, ולא ניתן לזהות תינוקות בסיכון. עם זאת, ניתן להפחית את גורמי הסיכון למות עריסה.
מוניטור אינו מונע מוות בעריסה. המוניטורים המסחריים אינם מומלצים משום שאינם יעילים בהפסקות נשימה חסימתיות, אינם אמינים ואף מעוררים חרדה. אם רופע נותן הוראה רפואית לניטור, מומלץ להשתמש במוניטור רפואי
יש לדעת להבחין אם אכן התינוק במצוקה או לא. אם כן, יש להתחיל בהחייאה במקביל להזעקת שירותי עזרה דחופה. אנו ממליצים לכל ההורים לעבור הדרכה בהחייאת תינוקות.
יש להרגיל את התינוק לשכב על הגב בזמן שינה כבר מרגע הגיעו הביתה מבית היולדות. הדגש הוא על שכיבה על הגב בזמן שינה. בעירנות מומלץ להשכיבו על הבטן בהשגחת מבוגר.
אין עלייה בתחלואה מכל סוג שהוא אם מקפידים על ההוראות ומשכיבים את התינוק על הגב בזמן השינה בלבד.
זוהי המלצת האגודה האמריקנית לרפואת ילדים: כשהתינוק כבר מתהפך מהגב לבטן עדיין יש להשכיבו לישון על הגב, אך לאפשר לו לישון בתנוחה שבה יבחר לעצמו בהמשך.
האגודה האמריקנית לרפואת ילדים אינה תומכת בשימוש באביזרים המיועדים לשמור את ראש התינוק במקום הרצוי.
נדיר מאוד שמוות פתאומי של תינוק קורה שוב באותה משפחה. מידת הסיכון של התינוק הבא במשפחה ששכלה תינוק אינה שונה מהסיכון של כל תינוק בריא באוכלוסייה. במקרים של מוות חוזר באותה משפחה יש להמשיך ולברר אם אין פגם שטרם זוהה (כמו פגם תורשתי מטבולי).
ההמלצת הוועדה האירופית למניעת מוות פתאומי בתינוקות היא לישון באותו חדר, אך לא באותה מיטה, עקב הסיכון שמבוגר ילחץ על התינוק או ימעוך אותו בזמן השינה.
רוב המקרים אכן מתרחשים בלילה, אך מות עריסה עלול לקרות בכל זמן (לדוגמה, עלול לקרות גם בעגלה באמצע היום).
מחלקת ההדרכה של מד"א מעבירה קורסי החייאה לתינוקות בכל רחבי הארץ, וניתן לפנות אליהם ישירות בטלפון:
מחלקת הדרכה – 03-6390396
מוקד לאומי – 1700-500-430
פקס – 03-6870494